Gomorron Siljan 06 - 09
Lars-Göran Lindberg

06:40 Evenemangstips
07:00 Riksnyheter
07:15 Aktualiteter
07:30 Lokala nyheter
08:00 Riksnyheter
08:30 Lokala nyheter
08:40 Evenemangstips
 
 
 
 

Hela tablån
 

Lyssna i mobilen

Siljanstoppen

Grattis

Evenemangstips

Programmet klart för Vinterfest 2019

Nästa år är det 14:e året som det blir kammarmusikfestival i både Mora, Orsa och Älvdalens kommun. 2019 års upplaga går under rubriken - Memory - och den 15 - 17 februari går evenemanget av stapeln. Men redan nu så får vi en liten hint om vad som komma skall när vi pratar med Annika Nordkvist på Musik i Dalarna som är producent för evenemanget.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat Idag 07:10

Vi slår en strike på BK Karma i Mora

Intresset för bowling i Mora har ökat under de senaste åren. I alla fall enligt klubbordföranden Mikael Alfredsson som sett klubben växa från ett 20 tal medlemmar upp till dryga 50 idag. Och det går bra för BK Karma även tävlingsmässigt. Där man kan inberäkna bl.a lite SM medaljer på ungdomssidan. Vi får en pratstund med Micke och där han berättar mera om klubben som är öppen för alla 3- 100 år.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat Igår 07:10

Julius & Björn ställer upp även i år

Under ett antal år har Orsa grabbarna Julius & Björn medverkat i Musikhjälpens insamling. Och 2017 var det faktiskt dom som drog in största bidraget till sin bössa. 1.379 000:- för att vara exakt. Nu är deras förhoppningar kanske inte så högt ställda inför årets insamling, men naturligtvis så räknar man med att få ett stort stöd från publiken. Och det skall bli spännande att se hur det går för grabbarna denna vecka. Vi får en pratstund med Björn i detta angelägna ärende. Arkivfoto.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat I förrgår 07:10

Wingman - Veckans utmanare

Kanske någon av er alla såg på halv åtta hos mig under vecka 48. Då var programmet inspelat i Sälen. Och en av deltagarna var Anders Strandberg, som till vardags är sjuksköterska på ambulansen. Men övrig tid ägnar han åt musik. Och Anders är även med i Hälsingefyr, som bandet heter. Nu har den gode Anders ett eget litet "sidoprojekt" på gång som han kallar - Wingman - och där han också släppt en sprillans ny jul låt. Vår Jul heter den och är veckans utmanare på Siljanstoppen.
Publicerat mån 10:e Dec 07:10

Dalahäst medverkade på Sweden International Horse Show

Mats och Ylwa Woxmark i Övre Gärdsjö satsar fullt ut på beridet bågskytte och i samband med Sveriges största hästfest, Sweden International Horse Show som gick av stapeln på Friends Arena i Stockholm häromsisten så var också deras Jeenial ox, ett arabiskt fullblod med och visade upp sig. Jeenial fick faktiskt vara med för andra året i rad och på bild (som Tuss Bennergård Rojas knäppt) så ser vi Mats och Jeenial under deras uppvisning. Över 80 000 åskådare fick se deras talanger under de fyra dagar som man var representerade i Friends Arena. Ylwa kan berätta mera....
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat mån 10:e Dec 07:10

Veckans Boktips

Här kan du lyssna till en aktuell bok som presenteras av personal från biblioteket i Mora. Boktipset är en presentation av böcker i olika genres. Allt från faktaböcker, poesi, noveller, romaner, spänning och barnböcker.
Klicka på länken så hör du vad som är aktuellt just nu.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat mån 3:e Sep 14:12


Fler nyheter

En vecka till på topp för Olai

Vid sammanräkningen av veckans röster så kan vi konstatera att Olai har en stabil fanclub som stödjer honom på Siljanstoppen. För även denna vecka så drog hans låt Dreamer in flest röster. Men Caféork...  Läs mer ?/font>

Publicerat fre 7:e Dec 11:40

Kartläggning av Leksands kulturmiljö

Den 1 december inleddes en omfattande kartläggning av kommunens värdefulla kulturmiljöer. Arbetet utförs av kulturantikvarier vid Dalarnas museum på uppdrag av Leksands kommun. Och detta med stöd av L...  Läs mer ?/font>

Lyssna på detta i webbradion
Publicerat fre 7:e Dec 07:10

Läs äldre nyheter
 
 
Aktualiteter
Trafik & Servicerapport
Väderprognos


Skön kvällsmusik
mot midnatt i
Radio Siljan


Lunchmusik
Travtips
Tävlingar